Ai folosit vreodata PageSpeed Insights? (ce informatii utile iti poate oferi)

Google Page Speed

Viteza de incarcare a une pagini este vitala pentru optimizarea SEO. Vrei sa oferi o experienta mai buna pentru utilizatori? Foloseste instrumentul numit “PageSpeed Insights”. Este o metoda de incredere ce iti va spune viteza paginilor tale web pe toate dispozitivele.

Acest instrument a fost actualizat recent, iar acum iti va spune ce performanta are site-ul tau in lumea reala. PageSpeed Insights isi ia acum informatiile din raportul “Chrome User Experience” (experienta utilizatorului in browserul Chrome). Astfel, eficienta lui creste pentru ca ofera rezultate mai concrete.

Scorurile vor fi actualizate pe baza datelor noi care vin, aspect ce ii va permite instrumentului PageSpeed Insights sa ofere utilizatorilor recomandari mai bune.

Ce informatii utile iti va oferi noul raport de la PageSpeed Insights?

Speed score (scorul de viteza) – iti va spune daca pagina ta se incarca la o viteza rapida, medie sau lenta (Fast, average sau slow);

Optimization score (scorul de optimizare) te ajuta sa vezi capacitatea de performanta a paginii tale web. Aici exista tot 3 categorii: buna, medie sau slaba (Good, medium sau low). Aceasta calcul presupune ca un programator vrea sa pastreze aceeasi infatisare si functionalitate pe pagina.

Page Load Distribution – spune daca pagina ta este rapida, medie sau slaba (Fast, Average sau Slow). Factorii de care tine cont aici Google sunt First Contentful Paint (FCP) si DOM Content Loaded (DCL). Daca valorile lor se gasesc in prima treime din categoria lor, atunci pagina este considerate rapida.

Page Stats (statistica paginilor) – iti spune daca pagina ta va fi mai rapida daca programatorul schimba infatisarea si functionalitatea paginii.

Optimization Suggestions (sugestii de optimizare) – iti ofera o lista de recomandari ce pot fi aplicate pe pagina ta. In cazul in care pagina web este deja rapida, nu vor fi afisate alte sugestii.

Vrei sa vezi cum se descurca website-ul tau in lumea reala? Incearca PageSpeed Insights si imbunatateste activitatea website-ului tau. Daca pagina ta se incarca rapid, atunci vor intra mai multi vizitatori pe site si cresc sansele ca ei sa devina clienti tai.