Ce este Click Fraud sau frauda PPC?

No Comments

Promovarea prin intermediul reclamelor online a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani pentru toate persoanele care doresc sa isi lanseze un nou website, brand sau magazin online. Cel mai popular serviciu de promovare prin intermediul reclamelor este celebrul AdWords, serviciul oferit de Google. Prin intermediul acestuia va puteti pozitiona pe primele pozitii sau pagini de rezultate ale motorului de cautare inca de cand va lansati noul website in mediul online. Astfel, pana cand strategia SEO implementata incepe sa isi intre in putere, puteti sa aveti deja consolidata o prezenta intr-un mediu online din ce in ce mai competitiv.

AdWords implica strategie si un buget bine-definit care trebuie sa sustina campania de marketing. Costurile promovarii prin intermediul acestui serviciu oferit de Google pot sa fie ridicate daca reclamele dumneavoastra nu sunt conforme standardelor AdWords. Dar daca acestea respecta toate regulile, iar website-ul dumneavoastra a fost realizat pe baza unei strategii SEO foarte bine pusa la punct, atunci AdWords va fi incantat sa va puna in topul paginilor de rezultate Google.

 

Ce este frauda PPC?

Sa presupunem ca aveti un website perfect, ati respectat toate regulile de optimizare pentru motoarele de cautare, aveti un continut unic, documentat, usor de citit atat pentru vizitatori cat si pentru Google, iar produsele pe care le oferiti au un pret imbatabil si ofertele sunt mai bune decat ale competitiei. Reclamele AdWords sunt de asemenea 10/10, atragatoare si relevante. Dar cu toate acestea observati ca acestea nu sunt performante. Chiar daca aveti un numar mare de click-uri pe reclamele respective, aveti un bounce rate gigantic, iar cosurile de cumparaturi ale vizitatorilor sunt goale intotdeauna. Daca acesta este cazul, iar bugetul dumneavoastra pentru AdWords s-a evaporat mai repede decat va asteptati, este posibil sa fiti victima unei fraude PPC.

Aceasta tehnica fraudulenta este deseori folosita de catre competitori, sau chiar si de catre persoanele care detin websiteurile pe care apar reclamele dumneavoastra pentru a putea sa va destabilizeze bugetul de AdWords si pentru a va taia din avantul pe care l-ati luat inca de la lansarea noului dumneavoastra brand. Cei care publica reclamele vor sa creeze impresia fraudulenta ca website-ul lor este unul popular pentru a justifica un tarif mai mare de publicare, cu toate acestea, majoritatea traficului pe care il obtineti este unul fals, in mare parte a timpului in spatele lui aflandu-se un script numit click bot.

 

Acesta va accesa reclamele dumneavoastra imitand aproape perfect comportamentul unui vizitator uman, dar care nu are alta intentie decat sa va cheltuiasca mai repede bugetul destinat AdWords pentru a va determina sa renuntati la aceasta strategie de marketing.

Noi, echipa din spatele ClickBrainiacs dorim sa combatem acest comportament malitios pentru a putea crea un mediu mai prietenos de marketing online pentru toata lumea. Astfel, am dezvoltat un software de preventie, detectare si combatere a fraudei PPC care va va permite sa va desfasurati in siguranta campaniile de marketing. Protejati-va bugetul si noua afacere cu ClickBrainiacs, solutia completa pentru combaterea fraudei PPC!

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

More from our blog

See all posts

Leave a Comment