Cum sa faci un link building de calitate (5 metode de a obtine linkuri de calitate)

Link Building SEO

Multi nu inteleg ca link-building-ul este un joc de calitate, nu un joc de cantitate in procesul de optimizare seo.

Cum sa atragi linkuri de calitate? Schimba abordarea la campania de link-building! Gandeste-o ca o campanie de PR si nu ca o campanie tehnica.

Cum sa faci un link building de calitate?

1.Analizeaza linkurile

Uita-te la linkurile tale si la cele ale competitiei. Foloseste Moz , Majestic sau Ahrefs pentru a face analiza.

Fii cu ochii pe site-urile informationale, pe site-urile unde apare continut despre industria ta. Aceste site-uri nu sunt usor de gasit si este nevoie de o investitie serioasa de timp pentru a face cercetarea. Descopera anumite tipare si sorteaza prin linkuri dupa autoritate.

2.Profita de relatiile existente

Realizeaza o lista cu partenerii de incredere, vanzatorii, furnizori, clientii si organizatiile de caritate cu care lucrezi.  Ai o relatie buna de comunicare cu ei? Atunci, ii poti ruga sa puna un link ce face o trimitere catre site-ul tau.

Ai grija totusi. De multe ori, vei fi pus in situatia in care se cere reciprocitate, el pune link-ul tau si iti va cere un link catre el.

In unele cazuri, poti accepta acest schimb, insa incearca sa eviti pe cat posibil aceasta varianta. De ce? Va afecta scorul de incredere al site-ului tau.

3.Solicita linkuri cu mentiunile brand-ului

Daca produci continut de calitate, vei incepe sa primesti mentiuni despre brand-ul tau pe alte site-uri. Este si mai important ca aceste mentiuni sa includa un link catre site-ul tau.

Configureaza o alerta Google pentru numele brandului si cauta in mod regulat daca esti cumva mentionat pe alte website-uri. Daca mentiunea nu include un link catre site-ul tau, contacteaza editorul pentru a-i solicita si un link.

4. Creeaza continut de tip EverGreen

Este mult mai usor sa obti backlink-uri de la website-uri din industria in care activati, daca creati continut de tip EverGreen. De ce? Pentru ca acest tip de continut este apreciat de publicatii pentru ca ofera, pe termen lung, informatii utile si relevante pentru utilizatori.

Astfel, acestia le recomanda prin blog-ul companiei cititorilor sai ca o completare a continutului lor. Aloca timp pentru crearea acestui continut si vei obtine mult mai multe backlink-uri catre website.

5. Creeaza continut vizual

Cand creezi continut pentru a obtine backlink-uri de inalta calitate, nu te concentra  numai pe text. Continutul vizual poate atrage, de asemenea, backlink-uri.

De fapt,  continutul vizual pentru precum diagrame, infografice  si videoclipuri sunt si mai eficiente in atragerea de backlinks de pe alte site-uri.

Deci, nu crea doar continut bazat pe text. Adauga grafica la postarile tale care sa aiba un design unic, pe care alte site-uri vor dori sa le preia.

Prin acest 5 metode suntem siguri ca vei obtine backlink-uri de calitate. Echipa ClickBrainiacs iti sta la dispozitie daca doresti sa implementezi un plan de linkbuilding avansat.