Optimizare Magazine Online

optimizare magazin online ecommerce
Vrei sa-ti deschizi un magazin online? Indiferent cat de mult muncesti la acesta inainte de lansare, ulterior va fi necesar sa-ti faci cunoscuta prezenta si in motoarele de cautare. De aceea, este important sa creezi o strategie de optimizare SEO din timp. In felul acesta, vor afla mai multe persoane despre brandul tau si iti vor creste vanzarile.

Promovare Magazine Online

Multe metode de promovare magazine online necesita investitii mari si sunt greu de pus in practica. Totusi, oricine isi poate optimiza website-ul pentru a ajunge mai sus in Google, in mod gratuit. Desi acest lucru necesita timp, pe termen lung vei putea sa creezi un volum de trafic consistent si vei obtine mai multi clienti. Mai jos vei gasi primii pasi pentru a incepe procesul de optimizare seo!

Alegere Platforma Magazin Online

Majoritatea platformelor pentru magazine online sunt de tip ‘’open source’’. Acest concept se refera la faptul ca tot codul sursa este pus la dispozitie in mod gratuit de catre dezvoltatori si poate fi modificat dupa bunul plac. Multe functionalitati sunt deja create sau pot fi adaugate printr-o extensie (modul sau plugin). Cele mai multe companii utilizeaza Magento, WooCommerce, Prestashop si OpenCart. Cu ajutorul acestora, vei dispune de optiuni avansate, cum ar fi visual merchandising sau arhitectura multi-store. Indiferent de preferinte, site-ul creat trebuie sa aiba un design responsive. Astfel, acesta se va adapta la fiecare device (pc, laptop, telefon mobil sau tableta) si va oferi o experienta placuta utilizatorilor.

Studiul de Cuvinte Cheie

Orice campanie de promovare a unui magazin online incepe de la studiul de cuvinte cheie (keyword research). Acestea sunt expresii cautate din nisa si pot aduce vizitatori interesati de produsele pe care le oferi. Pentru a le identifica, va fi necesar sa utilizezi google ads keyword planner. In acest program de optimizare magazin online vei descoperi cat de mare este competitia pe fiecare termen si volumul de cautari. Alte instrumente de care te poti folosi sunt google trends si ubbersugests. Cu ajutorul acestora vei putea sa afli ce este in trend si sa creezi liste cu idei ce te vor ajuta sa iti dezvolti si structurezi site-ul.

Implementare Structura Magazin Online

Cuvintele cheie obtinute la pasul anterior se vor pune intr-un fisier excel, deoarece asa duplicatele vor fi eliminate. Lista rezultata se va ordona dupa numarul mediu de cautari lunare, pentru a putea identifica cuvintele cu cel mai mare potential. Dupa aceea, se poate creioa structura de categorii si subcategorii pentru produsele ce urmeaza a fi comercializate. Site-ul trebuie sa fie usor navigabil, iar meniul sa fie accesibil atat pe desktop, cat si pe restul device-urilor.

Optimizare Viteza de Incarcare

In algoritmii de cautare, timpul de incarcare al paginii este unul din cei mai importanti parametri folositi pentru calcularea scorului de optimizare al unui magazin online. De asemenea, acest aspect va deveni extrem de important din 2021 deoarece Google va implementa un nou update care tine de Core Web Vitals. Traim intr-o perioada in care website-urile ce se incarca greu nu mai sunt accesate. Pentru a nu intampina astfel de probleme, investeste intr-un hosting de calitate. Alege o firma care are serverele in Romania si cauta un pachet special optimizat pentru platforma pe care o folosesti. S-ar putea sa coste mai mult, insa pe termen lung o astfel de investitie va da randament. Poti verifica viteza de incarcare prin intermediul unui tool precum page insights de la Google, Pingdom sau GtMetrix. Masurand performanta actuala, vei avea o perspectiva mai clara asupra modificarilor care sunt necesare.

Implementare SSL

Magazin online optimizat SEO
Un certificat SSL are rolul de a securiza schimbul de informatii si reduce riscul ca parolele sau datele cardurilor sa fie interceptate si folosite incorect de o terta parte. Din acelasi motiv, utilizatorii au mai multa incredere in magazinele online care folosesc acest tip de conexiune. Magazinele Online pot instala un Certificat SSL gratuit si foarte important, trebuie creat un redirect de tip 301, care va duce de la varianta ‘’http’’ la ‘’https’’ pe toate paginile. Prezenta acestuia va elimina mesajele de tipul ‘’Conexiunea la acest site nu este sigura’’ si te va ajuta sa ajungi mai rapid in primele pagini.

Implementare Meta Elemente

Meta tag-urile de tipul H1, H2 sau H3 sunt elemente HTML care pot sunt critice in procesul de optimizare a unui magazin online si pot face diferenta dintre un click dat de un potential client spre ofertele tale si unul care merge la competitori. Se gasesc in sectiunea <head> si indica ce contine fiecare pagina si care sunt cele mai relevante cuvinte in raport cu continutul. In sectiunea de meta description se vor folosi si expresiile alese in urma keyword research-ului. Pe fiecare pagina trebuie inclus brandul in titlu, pentru o optimizare magazin online corespunzatoare. Este necesar si implementarea de “Call to Action” de tipul ‘’Suna Acum’’, ‘’Cumpara Acum’’ sau ‘’Comanda Acum’’. Acesta va atrage atentia si va convinge mai multe persoane sa actioneze!

Implementare Content Descriptiv in Categorii

Continutul descriptiv are rolul de a face fiecare pagina a unei categorii sau subcategorii relevanta pentru produsele listate si cautarile vizitatorilor. Dupa cum sugereaza si denumirea, nu este nimic altceva decat o descriere scurta a ceea ce se poate gasi in sectiune. Aceasta are rol informativ si ajuta la o indexare corecta.

Implementare Schema.org

Cum sa-ti optimizezi magazinul online
Acesta este un limbaj prin care motoarele de cautare inteleg mai bine continutul unei pagini web si pot afisa cele mai bune rezultate posibile. Adaugand Schema.org in site-ul tau vei imbunatati snippets-urile folosite in SERP si datele vor fi structurate intr-un mod mai eficient. In E-commerce se foloseste Schema.org si pentru breadcrumbs, products sau aggregate rating.

Strategia de Link Building

Un backlink reprezinta o referinta catre magazinul tau, care este afisata pe un alt site din aceeasi nisa sau domeniu. Cu cat obtii mai multe recomandari de acest tip, cu atat pozitia ta va fi mai buna decat a competitiei. Trebuie insa sa iti creezi o strategie seo pentru magazine online de tip white hat, deoarece achizitia de link-uri si alte activitati asemanatoare vor atrage penalitati asupra website-ului. O metoda care inca functioneaza sunt advertorialele cu link-uri dofollow. Pe langa acestea, poti crea articole si comunicate de presa despre domeniul tau de activitate. Pentru a obtine o citatie locala, listeaza-ti magazinul si in cataloage de business. Orice brand nou pe piata are nevoie de o strategie seo pentru magazine online bine pusa la punct. Urmeaza sfaturile de mai sus si vei obtine rezultate mai rapid! Acestia sunt doar cativa pasi esentiali din tot procesul care reprezinta optimizarea unui magazin online. Pentru a obtine o strategie completa, te invitam sa stai de vorba cu unul din specialistii Agentiei ClickBrainiacs.