Optimizarea SEO

Vizibilitatea site-ului tau in paginile de rezultate din motorul de cautare Google poate face diferenta dintre un business de succes si unul de esec.

Home SEO
Optimizare SEO Bucuresti

Un business poate deveni cunoscut prin mai multe strategii de marketing, insa dupa parerea noastra impactul cel mai mare este de adus de SEO. Fiind considerata o metoda de promovare pe termen mediu si lung, optimizarea seo are un impact pozitiv si puternic asupra site-ului prin cresterea traficului organic, natural. Mai multi vizitatori inseamna o crestere considerabila a vanzarilor, a profitabilitatii si eficientei costurilor pentru business-ul tau in mediul online.

ce este optimizarea seo

Ce este optimizarea SEO?

Este prescurtarea de la Search Engine Optimization si inseamna optimizare pentru motoarele de cautare (Google, Bing, Yandex etc.). Reprezinta totalitatea actiunilor indreptate catre un site care ajuta la imbunatatirea relevantei si autoritatii in motorul de cautare Google. Practic, serviciile seo ajuta site-ul sa se pozitioneze superior in rezultatele de cautare pentru cuvintele cheie relevante pentru business-ul in cauza.

cum functioneaza seo

Cum functioneaza SEO?

Fiecare site care este indexat in Google are un anumit scoring care inainte era cunoscut ca si page rank. Scoring-ul site-ului este calculat in functie de continutul din pagina, cuvintele cheie alese, link-urile interne dar si cele externe care vin catre site-ul tau. In ultimii ani, un nou factor de ranking este luat in calcul de Google atunci cand plaseaza un site in rezultatele de cautare si anume: relevanta continutului din pagina pentru intentiile de cautare ale utilizatorilor.

Odata cu introducerea RankBrain, Google vrea sa plaseze in primele rezultate doar site-urile care raspund cat mai bine nevoilor utilizatorilor.

Beneficii aduse de Serviciile SEO

service1

Actiunile intreprinse in zona de optimizare seo vor conduce la imbunatatirea pozitiilor pentru cele mai importante cuvinte cheie. In cadrul acestui proces vor fi targetate atat cuvinte cheie principale de tipul short tail (formante din 1..2 cuvinte), cat si cuvinte cheie long tail (formante din 4, 5,6 cuvinte) care pot aduce trafic relevant pe site.
Odata ce site-ul tau va ajunge in Top 10 sau chiar Top 3 Google va beneficia de un numar de impresii si de click-uri mai mari. Mai multe click-uri se traduc prin vizitatori organici targetari care vor duce la cresterea ratei de colectare a lead-urilor/conversiilor.

service2

Prezenta site-ului tau in prima pagina Google ii va acorda brand-ului tau o incredere mai mare de catre clienti. O regula de baza in marketing spune ca: Vizibilitate + Credibilitate = Profitabilitate. Ca si semnale de brand putem identifica: tastarea in browser direct a numelui site-ului (exemplu: clickbrainiacs.ro), asocierea serviciilor cu brand-ul in cautarile google (exemplu: optimizare seo cu clickbrainiacs).
Sa fim sinceri, cati dintre dumneavoastra atunci cand aveti nevoie cautati un produs sau serviciu pe pagina 2 sau 3 din Google?

Serviciile SEO ne vor ajuta sa ajungem la audienta care este interesata sa cumpere produsele sau serviciile tale. Strategiile create si implementate de ClickBrainaics te vor ajuta sa plasezi mai in fata ofertele pentru potentialii clienti si astfel vei castiga mai mult trafic targetat.
Spre deosebire de canalele de marketing traditionale, promovarea prin canalul seo ofera rezultate masurabile. Efectele benefici ale ale strategiei de optimizare seo (awareness, trafic, lead-uri, conversii) vor ramane luni sau chiar ani buni dupa incheierea campaniilor.

Ce includ serviciile SEO oferite de agentia noastra?

Optimizarea site-urilor este un proces complex, de durata care aduce rezultate in timp si care trebuie imparit in 4 etape:

Audit-ul SEO

Analiza site-ului este cea care da startul in orice campanie de promovare.  Fie ca site-ul este vechi sau nu este important sa stim cum se pozitioneaza inainte de a incepe o campanie seo. Sunt peste 200 de factori de care google tine cont atunci cand plaseaza un site in rezultate de cautare si acesta este motivul pentru care site-ul trebuie sa optimizat dupa conform termenilor si conditiilor Google.

 

Audit-ul seo este intotdeauna corelat cu un studiu de cuvitne cheie pentru a vedea exact care este potentialul de crestere al business-ului si mai ales daca targetarile in pagina sunt facute corect. Alegerea cuvintelor cheie potrivite este una dintre cele mai importante etape din procesul de optimizare seo si poate face diferenta dintre o campanie seo de success sau una de esesc.

Optimizare SEO On Page

Orice strategie de optimizare SEO are ca scop cresterea vizibilitatii site-ului in motorul de cautare prin pozitionarea superioara a acestuia in rezultatele de cautare. Pentru a obtine acest lucru este fundamentual ca un site sa fie optimizat conform ultimelor update-uri de algoritmi Google.

 

Un site care nu are o arhitectura buna nu va avea cum sa performeze. Este ca si cum ai vrea sa construiesti un bloc cu 30 de etaj dar structura de rezistenta scartaie. In etapa de optimizare seo on page, realizam arhitectura site-ului, alegem cu atentie cuvintele cheie care vor fi implemenate in Meta Titles, Meta Descriptions, Tag-urile H1, H2, H3…cat si in contentul descriptiv.

 

Optimizarea SEO On Page este insa mult mai complexa de atat si include si si ajustari de imagini, optimizarea tag-ului alt, implementarea tag-ului canonical, schema.org dar si multe alte ajutastari vor face site-ul usor de crawlat de Google si usor de navigat de catre utilizatori.

 

Potentialii clienti vor intra pe site-ul daca te vor gasi in rezultatele Google. Secretul pentru a ajunge cat mai sus in rezultatele de cautare este de a oferi continut care sa raspunda nevoilor acestora.

Optimizare SEO Off Page

Cunoscuta si sub numele de link building reprezinta procesul prin care sunt construite backlink-uri catre paginile site-ului tau. Este un aspect esential care va completa strategia de optimizare seo. In cadrul acestui proces, specialistii agentiei vor desfasura actiuni in afara site-ului care vor avea ca scop principal obtinerea de link-uri naturale si de calitate.

 

Tehnicile de link building pe care le folosim sunt conforme cu Google Webmaster Guidelines si vor ajuta site-ul sa obtina o autoritate cat mai mare. Cu cat vom avea mai multe site-uri relevante si de incredere care vorbesc despre business-ul nostru, cu atat Google va acorda o mai mare importanta acestuia si il va plasa in pozitii superioare. Este ca si cum in viata reala, persoane de notorietate vorbesc despre tine si astfel ajungi sa fii cunoscut si sa devii important.

 

Specialistii seo din cadrul ClickBrainiacs® vor scrie advertoriale cu text unic care vor fi publicate in blogosfera si site-urilor trusturilor de presa.  Strategia de link building va fi completa prin listari in cataloage de business relevante precum www.paginiaurii.ro care vor creste notorietatea brand-ului tau.

Monitorizare & Raportare

Este etapa din cadrul serviciilor seo oferite in care analizam evolutia site-ului dupa ce strategia sugerata de noi a fost implementata si dupa ce campaniile de link building au inceput sa se desfasoare. In functie de rezultatele analizelor efectuate venim cu ajustari asupra optimizarilor de seo on page dar si asupra campaniilor de link building.

 

Pentru ca ne place sa fim transparenti, oferim rapoarte detaliate cu activitatile dar si performantele obtinute, iar toti clientii agentiei au access la un tool de ranking in care pot vedea situatia pozitionarii in Google pentru principalele cuvinte cheie.

De ce sa ne alegi pe noi ca si Agentie SEO

Exclusivitate

Ne place sa credem ca oferim servicii seo de top si de aceea nu vom lucra niciodata pentru 2 business-uri care concureaza in aceeasi nisa. Consideram acest lucru un conflict de interese si putem oferi exclusivitate in cadrul procesului de promovare oferit catre clientii nostri.

Experienta

Echipa agentiei ClickBrainiacs® este formata din specialisti seo ce au in spate experienta unor sute de proiecte la care am lucrat cu success.. Avem statistici dar si infografice cu performantele obtinute pentru cientii nostri. Optimizarea site-urilor este un proces indelungat iar drumul catre prima pagina google poate dura cateva luni. Nu exista o reteta clasica care poate fi aplicata fiecarui site, este nevoie de analiza, research si strategii care sa fie implementate pe termen mediu si lung.

Raportare & Transparenta

O agentie seo care face performanta este la curent cu cele mai noi trenduri si foloseste tool-uri care automatizeaza procesele si fac raportarea catre client transparenta. Echipa de specialisti seo din cadrul ClickBrainiacs® foloseste tool-uri precum Majestic, Ahrefs, Moz, Seranking, ScreamingFrog. Oferim rapoarte saptamanale sau lunare ale activitatilor de promovare intreprinse, dar si al performantelor obtinute. Suntem 100% transparenti si orice propunere va fi efectuata pe baza unor analize si cercetari.

Home-7-Web-Marketing-Image

Iti doresti mai multi clienti?

Dezvoltam si implementam Strategii SEO care te vor propulsa in Google
Mai multi vizitatori = Vanzari mai mari
About-CallToAction-Rocket-Image

Modelul de lucru al Agentiei ClickBrainiacs®

Stim ca fiecare business este unic in felul lui si de aceea avem o abordare personalizata pentru fiecare client.
Analiza si Cercetam, Stabilim Obiective, Livram Strategia, Construim Backlink-uri, Monitorizam

Local-SEO-Customers-Tab-Image-004

Analiza modelului de business si audit-ul site-ului

Pentru ca ne dorim sa avem un success rasunator cu campania seo, primele actiune pe care le vom face sunt analizarea modelului de business, dar si a site-ului. In aceasta etapa, trebuie sa intelegem cat mai in detaliu modul de functionare al business-ului, stabilim care este audienta (publicul tinta) si facem o analiza completa a factorilor de seo on page.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-002

Stabilirea obiectivelor si a cuvintelor cheie

Nu putem ajunge la destinatie daca nu stim care este aceasta. Asa este si in procesul de optimizare seo: succesul unei campanii de promovare este dat de stabilirea de la bun inceput a unor obiective. Dupa ce vom sti exact care sunt care sunt obiectivele, putem demara procedura de keyword research. Acesta este pasul in care vom identifica care sunt cele mai relevante cuvinte cheie prin care utilizatorii pot ajunge la tine pe site pentru a a intra in contact cu produsele si serviciile comercializate. Aici vom identifica ce cauta si mai ales cum cauta potentialii clienti. Alegerea cuvintelor cheie potrivite are un impact major in succesul campaniei de promovare.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-003

Optimizarea structurii site-ului si a continutului

Odata ce avem studiul de cuvinte cheie gata este timpul sa trecem la optimizarea site-ului si a continutului aferent. Sunt foarte multe elemente de care Google tine cont atunci cand pozitioneaza un site in rezultatele de cautare. Titlurile paginilor, meta-descrierile, tag-urile H dar si continutul descriptiv trebuie sa fie optimizate  in asa fel incat sa raspunda intentiei de cautare a utilizatorului si sa-I ofere o experienta placuta. Site-ul trebuie sa fie optimizat pentru a fi usor navigabil, iar utilizatorii nu trebuie sa se piarda printre pagini pentru a gasi ceea ce au nevoie.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-004

Construim Backlink-uri cu Autoritate

O componenta importanta a procesului de optimizare al site-urilor este reprezentata de campaniile de link building. In aceasta etapa se vor construi backlink-uri cu autoritate catre site-ul tau cu scopul de-I creste autoritatea si relevanta. Specialistii Seo din cadrul ClickBrainiacs® se ghideaza dupa sintagma “Less is More” si de aceea noi nu putem accent pe cantitatea link-urilor, ci pe calitatea acestora. Un numar crescut de referiente de calitate, vor ajuta site-ul sa urce in rezultatele de cautare si astefel successful campaniei de promovare va fi garantat.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-005

Monitorizam si adaptam strategia

Pentru ca optimizarea seo este un proces continuu, iar Google vine cu update-uri de algoritm din ce in ce mai des, campaniile de promovare trebuie sa fie monitorizate non stop. In functie de performantele obtinute dupa implementarea strategiei de seo on page dar si dupa construirea primelor backlink-uri, venim cu ajustari care sa ajute site-ul sa-si atinga obiectivele.

About-Goal-Image

Cand ai nevoie de servicii de optimizare SEO?

 • Atunci cand ai lansat un site nou si acesta nu apare in rezultatele de cautare Google.
 • Atunci cand iti doresti sa faci o serie de modificari la site si vrei ca acestea sa nu afecteze performantele site-ului.
 • Atunci cand site-ul tau a disparut brusc din cautarile Google sau ranking-ul acestuia a scazut simtitor.
 • Site-ul tau apare in cautarile Google dar este pe paginile 3, 4, 5. Daca nu esti in Top 10 Google, pierzi peste 90% din potentialul de trafic organic al nisei tale.
 • Atunci cand site-ul tau este in Top 10 Google, dar esti nemultumit de numarul de lead-uri/conversii obtinut
 • Iti doresti sa incepi o campanie de promovare insa nu stii de unde sa incepi. Optimizarea SEO a unui site este un proces complex, care poate face mai mult rau decat bine daca nu este efectuat de un specialist.
 • Atunci cand ai inteles cat de important este sa ai un site optimizat dpdv SEO si intelegi ca pe termen lung este cel mai bun canal de promovare.

Agentie SEO sau Freelancer?

Probabil multi antreprenori sunt pusi in fata unei grele decizii: ce este mai bine sa aleaga o agentie sau un freelancer? Echipa ClickBrainiacs® isi ofera serviciile pentru startup-uri dar si pentru companii mari care sunt in cautarea unui partener de incredere. Lucram cu tine, nu pentru tine.

Link-Building-Icon

Atunci cand vei alege sa lucrezi cu o agentie seo vei avea garantia ca la business-ul tau va lucra o intreaba echipa de specialiasti ce au in spate experienta unor zeci de proiecte. Suntem aici pentru a discuta despre business-ul tau si pentru a-l intelege. Alegerea campaniilor de optimizare adecvate pentru site-ul tau sunt conditionate de intelegerea modului de functionare al business-ului.

Keyword-Research-Icon

Serviciile seo oferite de ClickBrainiacs sunt conforme cu politicile google si astfel nu vei risca sa fii penalizat. Nu iti garantam ca vei ajuge in prima pagina Google in 30 sau 45 de zile, deoarece te-am minti. Rezultatele campaniilor de optimizare apar in minim 3, 4 luni de zile. Acesta este motivul pentru ca recomandarea noastra este sa avem o colaborare de minim 6 luni in care sa putem oferi servicii care vor duce la succesul business-ului tau. Nu veti fi obligat prin contract la o anumita perioada de colaborare, este strict o recomandare. Cu cat colaborarea noastra va fi mai indelungata, cu atat rezultate campaniilor de promovare vor fi mai bune.

Traffic-Analytics-Icon

Campaniile desfasurate de agentia Clickbrainiacs includ toate serviciile necesare: audit, optimizari seo on page, creare de continut, link building prin crearea si publicarea de advertoriale pe site-uri cu autoritate, monitorizare si rapoarte a rankingului in Google. Te putem ajuta cu crearea paginii de Google My Business, obtinerea de citatii locale si semnale de social media. Strategia va fi discutata impreuna cu dumnevoastra si va beneficia de ajustari constante in functie de performante.

About-Goal-Image

Ce preturi au serviciile SEO ?

Tarifele campaniilor de optimizare seo se calculeaza tinand cont de mai multi factori:

 • Obiectivele strategiei de marketing
 • Istoricul de promovare al site-ului: este un business vechi/nou
 • Cat de competitiva este nisa
 • Bugetul lunar care poate fi pusa la dispozitie
 • Cat de repede vreti sa fie atinse obiectivele campaniei de promovare

Optimizarea SEO este un proces care necesita timp

O agentie seo care iti promite ca vei ajunge in 1…2 luni de zile in top 10 Google, cel mai probabil va folosi tehnici black hat. Poate ca vor reusi sa te duca acolo, insa la urmatorul update de algoritm site-ul tau va fi 100% penalizat si revenirea dupa o penalizare poate fi destul de anevoioasa si risti sa nu fie completa.

SEO a devenit un proces din ce in ce mai complex si rezultatele nu pot sa apara peste noapte. In fiecare se lanseaza mii de site-uri si competitia devine din ce in ce mai mare in fiecare nisa. In unele nise, business-urile care sunt in Top 3 Google au investii mii sau chiar zeci de mii de euro in campaniile de optimizare. De aceea este foarte important de stiut ca rezultatele unei campanii de promovare pot aparea in cateva luni de zile si este nevoie de actiuni constante indreptate catre site-ul tau.

Intrebari Frecvente

Realizati un audit SEO inainte de a trimite oferta?

Echipa de specialisti seo din cadrul Clickbrainiacs® va realiza o analiza preliminara a site-ului care este complet GRATUITA. Astfel vom avea un punct de plecare si vom vedea cum se pozitioneaza site-ul in piata.

In cat timp apar rezultatele promovarii prin seo?

Fiecare proiect este unic in felul lui si nu este o perioada de timp anume dupa care un site poate ajunge in prima pagina Google. Trebuie tinut cont si de faptul ca si concurentii lucreaza in mod constant la optimizarea seo a site-urilor lor si pentru a ne mentine in top este nevoie de actiuni constante. Din experienta noastra, putem spune ca primele rezultate apar in 4 – 6 luni de la pornirea campaniilor de promovare, efectul maxim fiind atins dupa 12 luni. In nisele mai putin competitive pot aparea rezultate si in 2, 3 luni.

Ce preturi au serviciile SEO??

Din pacate, nu exista un cost fix. Pretul serviciilor de optimizare seo varieaza in functie de volumul de munca necesar pentru a atinge obiectivele dar si de competitia de piata. In urma analizelor vom face tot efortul posibil pentru a realiza o oferta de pret care sa se incadreze in bugetul dumnevoastra dar care sa ne si ajute sa atingem obiectivele stabilite la inceput.

Cum pot masura rezultatele campaniilor de optimizare seo ?

Specialistii din cadrul agentiei folosesc instrumente care ne ajuta sa masuram evolutia site-ului dar si interactiunea utilizatorilor. Oferim rapoarte complete de activitate, rapoarte de pozitionare in Google, dar si rapoarte cu lead-urile si conversiile inregistrate.

Testimoniale Clienti

SEO = VIZIBILITATE

Contacteaza echipa ClickBrainiacs®

Suntem aici pentru a discuta despre business-ul tau si pentru a ajuta la dezvoltarea acestuia.  Our-Team-Contact-Image