Optimizare SEO

Considerata o metoda de promovare pe termen mediu si lung, optimizarea SEO aduce un efectiv pozitiv si puternic prin cresterea traficului organic, natural. Mai multi vizitatori inseamna o crestere considerabila a vanzarilor, a profitabilitatii si eficientei costurilor pentru clientii agentiei noastre.

Ce inseamna SEO

Este prescurtarea de la Search Engine Optimization si inseamna optimizare pentru motoarele de cautare (Google, Bing, Yandex etc.) Este un serviciu care ajuta imbunatatirea relevantei si autoritatii site-ului tau in motorul de cautare Google. Practic, procesul seo va ajuta site-ul sa se indexe corect si sa se pozitioneze superior in motorul de cautare pentru cuvinte cheie relevante business-ului in cauza.

Motorul de cautare Google poate deveni cel mai bun partener de business sau reciproc, cel mai mare dusman al tau. Totul tine de modul cum alegi sa iti optimizezi website-ul pentru a oferi utilizatorilor informatiile cautate de ei.

Conform ultimelor cercetari, un website aflat pe pozitia 1 va avea un CTR de aproximativ 31.7%, in timp ce doar 0.78% dintre utilizatori ajung pe pagina 2 in Google.

Beneficii Servicii de Optimizare SEO

Costuri eficiente

Agentia ClickBrainiacs realizeaza si implementeaza strategii care ajuta site-ul sa se indexeze corect in Google si sa devina mai vizibil pentru cautarile potentilor clienti. Credem si ne place sa spunem ca serviciile seo faciliteaza intalnirea cererii cu oferta de produse si servicii ceea ce le face cel mai bun canal de marketing in ceea ce priveste costurile. Efectele benefice ale optimizarii seo sunt prezente luni sau chiar ani buni dupa incheierea campaniilor de promovare. Mai mult de atat, seo are un impact major si asupra scorului de calitate al campaniilor Google ADS, ajutand la optimizarea costului per click, dar si al costului cu conversia.

Pe termen mediu si lung, s-a dovedit ca seo este un serviciu de promovare care are cel mai mic cost/achizitie din toate canalele de promovare disponibile.

Cresterea traficului organic pe site

Dupa ce website-ul va fi optimizat din punct de vedere seo on page, va beneficia de un numar mai mare de impresii in Google Search Console. Din momentul in care vom aplica strategia de link building, site-ul va incepe se creasca in ranking-ul google.

Odata ce site-ul tau va ajunge in Top 10 sau chiar Top 3 Google va beneficia de un numar de click-uri mai mari, ceea ce se traduce prin aducerea de vizitatori targetati care sa cumpere produsele sau serviciile oferite.

Vizibilitate + Credibilitate = Profitabiliatte

Serviciile seo oferite de agentia noastra vor ajuta site-ul sa ajunga in top 10 Google si Top 3 Google ceea ce va duce la o expunere mai mare a business-ului in piata. Fiind pe prima pagina pentru cuvintele cheie de interes asociate business-ului, vei atrage potentiali clienti mult mai repede. Mai mult de atat, prezenta in prima pagina Google poate acorda o nota de incredere mai mare afacerii tale.

Sa fim sinceri, cati dintre dumneavoastra atunci cand aveti nevoie cautati un produs sau serviciu pe pagina 2 sau 3 din Google?

Avantaje oferite de ClickBrainiacs

Exclusivitate

O agentie seo care ofera servicii performante nu va lucra niciodata pentru 2 business-uri care concureaza in aceeasi nisa. Consideram acest lucru un conflict de interese si putem oferi exclusivitate in cadrul procesului de promovare oferit catre clientii nostri.

Experienta

Echipa agentiei ClickBrainiacs este formata din specialisti ce au in spate experienta unor sute de campanii de promovare pentru clienti din toate nisele. Avem statistici dar si infografice cu performantele obtinute pentru clientii nostri in urma campaniilor de optimizare seo.

Strategii White Hat

Optimizarea seo este un proces indelungat iar drumul catre prima pagina google poate dura cateva luni. Nu exista o reteta clasica care poate fi aplicata fiecarui site, este nevoie de analiza, research si strategii de promovare pe termen mediu si lung.

Tool-uri Monitorizare

O agentie seo care face performanta este la curent cu cele mai noi trenduri si foloseste tool-uri care automatizeaza procesele si fac raportarea catre client transparenta. Echipa de specialisti din cadrul agentiei ClickBrainiacs foloseste tool-uri precum Majestic, Ahrefs, Moz, Seranking, ScreamingFrog.

Raportare & Transparenta

Agentia noastra de promovare seo ofera rapoarte saptamanale sau lunare ale activitatilor de promovare intreprinse, dar si al performantelor obtinute. Suntem 100% transparenti si orice propunere va fi efectuata pe baza unor analize si cercetari.

De ce sa Alegi o Agentie SEO?

Probabil multi antreprenori sunt pusi in fata unei grele decizii: ce este mai bine sa aleaga o agentie seo sau un freelancer? In cele ce urmeaza vom incerca sa va oferim cateva avantaje ale colaborarii cu o agentie specializata in oferirea de servicii seo performante.

Strategie SEO de Top

Inainte de a incepe derularea oricarei campanii de optimizare seo, ne vom asigura ca merita efortul si investitia necesara. Vom stabili de la bun inceput care sunt obiectivele, facem o analiza a pietei si a principalilor competitori dar si o analiza pe costuri/profit. Agentia Clickbrainiacs ofera de la bun inceput estimari si analize ale pietei pentru a implementa o strategie care sa ajute la dezvoltarea business-ului.

Optimizare SEO - Crestere Trafic Organic
Optimizare SEO - Impresii Search Console

Echipa de specialisti seo

Atunci cand vei alege sa lucrezi cu o agentie seo vei avea garantia ca la business-ul tau va lucra o intreaba echipa de speciliasti ce au in spate experienta unor zeci de proiecte. Suntem aici pentru a discuta despre business-ul tau si pentru a-l intelege. Alegerea campaniilor de promovare adecvate pentru site-ul tau sunt conditionate de intelegerea modului de functionare al business-ului.

Pachetul complet de optimizare seo

Campaniile desfasurate de agentia Clickbrainiacs includ toate serviciile seo necesare: audit, optimizari seo on page, creare de continut, link building prin crearea si publicarea de advertoriale pe site-uri cu autoritate, monitorizare si rapoarte a rankingului in Google. Te putem ajuta cu crearea paginii de Google My Business, obtinerea de citatii locale si semnale de social media. Strategia de optimizare seo va fi discutata impreuna cu dumnevoastra si va beneficia de ajustari constante in functie de performante.

Serviciile SEO te vor pozitiona pe prima pagina in Google

Suntem aici pentru a discuta despre business-ul tau si pentru a-l intelege. Alegerea strategiei adecvate pentru site-ul tau este conditionata de intelegerea modului de functionare al business-ului. In cadrul agentiilor seo, circula o gluma care spune “daca vrei sa ascunzi un site mort, plaseaza-l pe pagina 2”. Avand in vedere ca CTR-ul (numarul de click-uri efectuate impartit la totalul cautarilor ) pentru pozitiile 8, 9 este de maxim 3, 4%, daca site-ul tau este pozitionat pe pagina 2, nu vei castiga aproape deloc trafic organic.

Ce preturi au serviciile seo?

Tarifele unei campanii de optimizare seo depind de mai multi factori:

 • Obiectivele strategiei de marketing
 • Istoricul de promovare al site-ului: este un business vechi/nou
 • Cat de competitiva este nisa
 • Bugetul lunar care poate fi pusa la dispozitie
 • Cat de repede vreti sa fie atinse targeturile

Ce presupune procesul de promovare prin SEO

Avand o experienta de peste 10 ani si sute site-uri optimizate cu succes, putem spune ca optimizarea seo a devenit un proces foarte dinamic si complex. Agentia noastra este la curent cu toate update-urile de algoritmi google si ne adaptam strategiile seo in functie de acesrea,. Din experienta noastra de consultanti, putem spune ca sunt peste 200 de factori de ranking de care Google tine cont atunci cand plaseaza un site in SERPs.

Acest serviciu presupune parcurgerea a 4 etape importante pe care le vom dezvolta in cele ce urmeaza:

Audit SEO Optimizare SEO ON PAGE Optimizare SEO OFF Page Monitorizare & Raportare

Audit SEO

Auditul seo reprezinta etapa de inceput in orice strategie de optimizare a unui site. Fie ca site-ul este vechi sau nu este important sa stim cum se pozitioneaza inainte de a incepe o campanie seo. Practic, analiza initala a site-ului este piatra de temelie a oricarei strategii de promovare.  In aceasta etap vom analiza urmatorii factori:

 • Structura de link-uri interne
 • Forma url-urilor
 • Daca site-ul contine Meta Elementele de Baza: Titles, Descriptions, H1, H2, H3 si daca acestea sunt optimizate pentru a aduce trafic relevant
 • Verificam existenta paginilor duplicate
 • Daca avem pagini 404, redirect-uri 301, 302, 307
 • Broken links
 • Daca site-ul are pagini indexate
 • Erorile de indexare
 • Continutul din pagina
 • Tag-urile canonical si self canonical
 • Analiza url-urilor generate de filtrare (in cazul magazinelor online)
 • Breadcrumbs
 • org pentru Local Business, Breadcrumbs, Product
 • Facebook Open grapg
 • Optimizarea imaginilor
 • Viteza de incarca
 • Existenta unui sitemap
 • Site responsive

Optimizare SEO ON PAGE

Optimizarea seo on page este fundamentul oricarui site si este punctul de inceput in procesul de optimizare al site-urilor web. Un site care nu are o arhitectura buna nu va avea cum sa performeze. Este ca si cum ai vrea sa construiesti un bloc cu 30 de etaj dar structura de rezistenta scartaie. Mai jos, enumeram o parte din elementele care sunt analizate si optimizate de specialistii ClickBrainiacs:

Keyword research-ul sau studiul de cuvinte cheie: este etapa in care descoperim cuvintele cheie cautate de utilizatori, intentia din spatele acestora dar si tiparele de cautare. Practic, asa descoperim ce volum de trafic va fi generat de fiecare cuvant/expresie.

Structura url-urilor interne: In baza studiului de cuvinte cheie vom descoperi exact ce pagini trebuie create in site pentru a asigura o indexare corecta dar si o navigare usoara a utilizatorilor pe site.

Optimizare Meta Title: unul din cele mai importante elemente din site. Acesta trebuie sa contina cuvinte cheie relevante pentru pagina in site dar si pentru utilizator. Este primul element pe care Google il afiseaza in rezultatele de cautare.

Optimizare Meta Descriptions: reprezinta descrierea care apare in motorul de cautare google si care trebuie sa contina un rezumat relevant al paginii care sa convinga utilizatorii sa dea click.

Optimizarea TAG-urilor HTML: Tag-urile HTML (H1, H2, H3…H6) sunt parti importante ale continului descriptiv in pagina aratand atat utilizatorilor, cat si motorului de cautare partile importante ale paginilor din site.

Optimizarea continutului din pagina: continutul din landing page-uri trebuie sa fie relevant atat pentru utilizatori, cat si pentru motorul de cautare. Trebuie creat continut unic pentru fiecare pagina folosind cuvintele cheie descoperite in keyword research dar si familiile semantice alte acestora.

Corectare Erori 404 si Redirectionari: erorile 404 sunt paginile care nu se mai gasesc pe server si care trebuie redirectionate sau blocate din indexare. Redirectionarile, fie ca sunt 301 sau 302 trebuie implementate corect pentru a ne asigura ca nu pierdem din autoritate si din link juice.

Robots.txt: este primul fisier care este citit de crawlerii google atunci cand scaneaza site-urile pentru indexare.

Optimizarea imaginilor: daca in paginile din site sunt multe imagini acestea trebuie optimizate pentru ca Google sa le indexeze corect, trebuie comprimate, trebuie implementat tag-ul ALT

Tag-urile Canonical: extrem de importante pentru a evita indexarea paginilor nadorite sau a celor duplicate.

Schema.org: este un mod de a structura datele introdus in anul 2011 si ajuta motorul de cautare sa citeasca si indexeze mult mai repede informatia prezentata pe site. Sunt mai multe tipuri care trebuie implementate: Local Business, Product, Search Box, Review, Carousel, Open Graph, Article.

Sitemaps: fie ca este vorba de url-uri, imagini sau video-uri, este esential ca fiecare site sa aiba generat un fisier XML care sa fie usor accesibil.

Viteza de incarcare: este un factor care influenteaza experienta utilizatorilor. In secolul vitezei, daca o pagina nu se incarca repede utilizatorii nu vor avea rabdare si vor iesi de pe site, motiv pentru care viteza a devenit un factor de ranking.

Indicatorii de user experience: Bounce rate, timpul pe site, numarul de pagini per sesiune, ctr-ul, zonele din site in care se dau click, rata de conversie, toti acesti factori influenteaza modul in care Google plaseaza un site in SERPs

Optimizare SEO OFF Page

Optimizarea seo off page sau asa numitul proces de link building este un aspect esential care va completa strategie de promovare seo. In cadrul acestui proces, specialistii agentiei vor desfarura actiuni in afara site-ului care vor avea ca scop principal obtinerea de link-uri naturale si de calitate. Tehnicile de link building pe care le folosim sunt conforme cu Google Webmaster Guidelines si vor ajuta site-ul sa obtina o autoritate cat mai mare. Cu cat vom avea mai multe site-uri relevante si de incredere care vorbesc despre business-ul nostru, cu atat Google va acorda o mai mare importanta acestuia si il va plasa in pozitii superioare. Este ca si cum in viata reala, persoane de notorietate vorbesc despre dumnevoastra si astfel ajungeti sa fiti cunoscut si sa deveniti important.

Cateva din tehnicile folosite de specialistii seo din cadrul ClickBrainiacs:

Link building Local: obtinerea de backlink-uri din cataloage care listeaza business-uri locale.

Publicarea de advertoriale seo in blogosfera: content writerii nostril vor scrie articole care vor descrie business-ul dvs. Aceste advertoriale vor fi publicate pe site-uri relevante care sa ajute la cresterea notorietatii site-ului.

Publicarea advertorialelor seo pe site-urile de televiziuni si presa: fiind de tipul ever-green content si avand metrici foarte buni, backlink-urile obtinute din aceste surse pot propulsa site-urile in pozitii fruntase.

Disavow link-uri toxice: identificarea link-urilor toxice care dauneaza site-ului si dezactivarea acestora.

Identificare link-uri pierdute

Analiza broken links

Link building intelligence: identificarea celor mai bune link-uri ale competitiei si listarea in sursele acestora.

Monitorizare & Raportare

Asa cum orice plan de afaceri are nevoie constant de monitorizare si ajustari asa este si in campaniile de promovare prin seo.

Este nevoie constant de monitorizare si ajustari pentru a atinge si depasi targerurile setate in strategia initiala.

 • Efectuam constant analize in Google Search Console
 • Analizam performanta seo site-ului dar si a concurentilor din piata cu ajutorul Majestic si AHrefs.
 • Folosim SERanking pentru monitorizare cuvintelor cheie, dar si a backlink-urilor.

Intrebari Frecvente despre Optimizarea SEO

Care este diferenta dintre o agentie si un freelancer?

Un freelancer este un singur om care se va ocupa de proiectul dumnevoastra in timp ce o agentie are mai multi specialisti seo care au experienta a zeci sau chiar sute de proiecte de optimizare. In cadrul agentiei seo veti beneficia de un consultant care se va ocupa 100% de proiectul dumneavoastra si cu care veti discuta fiecare pas al strategiei.

Realizati un audit SEO inainte de a trimite oferta?

Echipa de specialisti din cadrul Clickbrainiacs va realiza o analiza preliminara a site-ului care este complet GRATUITA. Astfel vom avea un punct de plecare si vom vedea cum se pozitioneaza site-ul in piata.

In cat timp apar rezultatele campaniilor de optimizare seo?

Fiecare proiect este unic in felul lui si nu este o perioada de timp anume dupa care un site poate ajunge in prima pagina Google. Trebuie tinut cont si de faptul ca si concurentii lucreaza in mod constant la optimizarea site-urilor si pentru a ne mentine in top este nevoie de actiuni constante. Din experienta noastra, putem spune ca primele rezultate apar in 4 - 6 luni de la pornirea campaniilor de promovare, efectul maxim fiind atins dupa 12 luni. In nisele mai putin competitive pot aparea rezultate si in 2, 3 luni.

Care este pretul serviciilor SEO??

Din pacate, nu exista un cost fix. Pretul serviciilor de optimizare seo varieaza in functie de volumul de munca necesar pentru a atinge obiectivele dar si de competitia de piata. In urma analizelor vom face tot efortul posibil pentru a realiza o oferta de pret care sa se incadreze in bugetul dumnevoastra dar care sa ne si ajute sa atingem obiectivele stabilite la inceput.

 

Trimiteti Rapoarte de Activitate si Pozitionare Organica?

Pentru monitorizarea pozitionarii in Google pe cele mai importante cuvinte cheie, agentia Clickbrainiacs foloseste solutia SERanking la care veti avea acces 24/24, 7/7. Mai mult de atat, trimitem si noi un raport saptamanal/lunar de pozitionare, raport de activitate, dar si raport cu performantele seo obtinute.

Testimoniale Clienti

Solicita o oferta de pret pentru optimizarea seo

Haideti sa discutam despre cum putem creste business-ul dumnevoastra in mediul online.