Tehnici SEO pentru optimizarea site-ului pentru mobil

  • January 10, 2018
  • Blog
No Comments

Comportamentul consumatorului s-a schimbat. Oamenii cauta, gasesc si cumpara produse sau servicii cu telefonul mobil. In plus, vor raspunsul repede, clar si complet. Cum va puteti adapta la situatia actuala? Aplicati urmatoatele tehnici SEO.

Ati auzit de codul bunelor maniere, nu-i asa? Ei bine, un website optimizat pentru telefoanele mobile face parte din codul bunelor maniere al lui Google. Daca se respecta acest standard de calitate numit SEO mobile, Google va rasplateste printr-un ranking bun. De ce? Pentru ca oferiti o experienta mai buna pentru utilizatori si  aratati ca le intelegeti nevoile.

In plus, printr-un site mobile-friendly veti fi mereu aproape de utilizatori. De ce spunem acest lucru?  Va fi accesat de oriunde si oricand.

Sa trecem in revista cateva tehnici SEO pentru optimizarea site-ului pentru mobil

1.Continul adaptat unui ecran mai mic

Folositi un font care poate fi usor de citit de pe un telefon. Daca va doriti ca textele sa para aerisite, optati pentru culoarea alb pe fundal.

2.Nevoile clientilor vostri
Ce nevoi au clientii pe care ii targetati? Ganditi-va la ce urmeaza sa caute cand pun mana pe smartphone. Apoi, spuneti-le clar ce oferiti.
Pe langa integrarea cuvintelor cheie, contentul pentru telefonul mobil trebuie sa respecte urmatoarea idee: sa ofere informatia completa intr-un numar cat mai mic de cuvinte.

3. Experienta de utilizator
Cautarile pe telefoanele mobile cer solutii rapide. Butoanele, bara de cautare, trebuie sa fie usor de gasit si usor de gestionat cu un deget. Un call-to-action ar trebui asezat in partea de sus a paginii si sa limitati cantitatea de informatii ce trebuie introdusa in campuri.

4.Un design de calitate
Utilizatorii vostri merita o experienta de navigare de inalta calitate, cu un layout corespunzator, spatii adecvate, poze calitative, insa nu de dimensiuni mari.  Tineti minte, Google este innebunit dupa un continut ce poate fi citit fara sa fie nevoie de zoom!

5.Utilizatorii vor viteza
Un site care se incarca rapid pe mobil inseamna ca oameni gasesc ce isi doresc, cand isi doresc. Evitati orice element ce poate scadea viteza de incarcare a paginii. Ne referim aici  la Flash, Java, pop-up, imaginile foarte mari etc. Totodata, design-ul  unui site trebuie sa se acomodeaze la miscari simple ale degetelor, cum ar fi miscari de silde.

6.Cautarea locala
Oamenii folosesc cautarea locala pentru ca sunt interesati sa va viziteze afacerea. Ganditi-va la informatiile esentiale pentru clientii vostri. Ei au nevoie de adresa voastra completa, orele de lucru, imagini cu afacerea voastra, coordonatele GPS si numerele de telefon.
Includerea unui buton click-to-call va aduce utilizatorul la doar un click distanta de voi! Pentru a imbunatati ranking-ul in cautarile locale, informatiile voastre trebuie sa fie corecte si actualizate.

Incercati sa integrati cat mai multe din aceste tehnici SEO pentru a optimiza site-ul pentru mobil. Nu uitati, SEO mobile este vital pentru a tine pasul cu lumea eCommerce si pentru sanatatea business-ului vostru!

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

More from our blog

See all posts

Leave a Comment