Tehnici simple de SEO de care poate ai uitat

  • February 14, 2018
  • Blog

Universul SEO este intr-o continua transformare si dezvoltare. Trebuie sa ne adaptam constant la noile moduri de gandire a lui Google.

Poate fi foarte usor sa te lasi captivat de noile tendinte SEO, cum ar fi indexarea mobile-first, cresterea popularitatii cautarilor vocale (voice search), folosirea de snippets etc. Totusi, nu uita de esenta.

In continuare, vei gasi unele dintre cele mai importante tactici SEO pe care oricine la poate aplica pentru a imbunatati ranking-ul unui site:

1.Fii empatic

Experienta de utilizator nu este doar o tehnica SEO, este insasi esenta SEO.

Rolul principal al motoarelor de cautare este sa ofere cel mai bun raspuns la intrebarea utilizatorilor. Fiecare factor de ranking serveste de fapt acestui scop.

Daca nu investesti timp in crearea unui website care sa rezoneze cu utilizatorii, ei vor pleca. Ce factori ii poate determina sa plece instant? Un site care se incarca greu atat pe desktop, cat si pe varianta mobile, un raspuns incomplet la nevoile lor etc.

De aceea, intoarce-te la esenta si pune-te in locul utilizatorului. Intelege ce isi doreste cu adevarat si spune-i clar cum il poti ajuta.

Raspunde la urmatoarele intrebari:

– site-ul tau se incarca rapid? (ai raspunsul la viteza de incarcare a paginii)

– ai oferit un raspuns relevant la intrebarea utilizatorului? (iti ofera raspunsul la strategia de content si cuvinte cheie)

– le-a fost usor utilizatorilor sa gaseasca raspunsul? (primesti raspuns la layout-ul paginii)

– le-ai spus ce sa faca mai departe si cum pot afla mai usor alte informatii despre ce sunt interesati (vei primi raspunsul la usurinta de navigare si la structure site-ului)

Aceste principii de baza SEO vor duce la un site mai functional si ii vor conferi un plus de valoare.

 

2.Vrei linkuri? Construieste relatii de colaborare

Google pune mare pret pe linkuri deoarece acestea reprezinta cea mai clara metoda de a intelege daca website-ul tau este relevant sau nu pentru utilizatori.

Acum, Google este mai inteligent si ofera un ranking bun site-urilor care au linkuri de calitate. El cauta o autoritate autentica pentru a spori experienta utilizatorilor.

Daca iti doresti linkuri, mergi offline si socializeaza cu bloggeri, influentatori si jurnalisti de la diferite publicatii. Astfel, vei crea legaturi veritabile pentru un link-building de calitate.

Odata ce creezi relatii, construiesti linkuri de calitate.

3.Cuvintele inca conteaza enorm

Aceasta tehnica se leaga de primul punct in care am vorbit despre experienta de utilizator. Nu discutam aici despre alegerea potrivita a cuvintelor cheie (acest lucru are un spatiu special destinat in partea a doua din aceasta serie).

Ne referim la mici nuante in limbaj ce pot face o mare diferenta la CTR, care normal are un impact asupra partii de SEO.

Rezerva timp pentru a gasi si contura limbajul potrivit. Apoi, aseaza-l intr-o maniera atractiva in pagina. Daca realizezi acesti pasi, va creste nivelul de engagement al publicului tau tinta. Un engagement mai mare creste sansele de conversii.

Informatiile tehnice sunt importante, insa este nevoie si de creativitate pentru a contura mesajul potrivit. Ai nevoie de oameni creativi in echipa care sa creioneze calls-to-action convingatoare.

In concluzie, oamenii vor rezona mai mult cu un brand ce foloseste un limbaj asemanator cu al lor.

 

Ramai alaturi de noi!  Ti-am pregatit aici si partea a doua din “Tehnici simple de SEO de care poate ai uitat”.

 

 

Despre Noi

Suntem o echipa de oameni tineri dar pasionati de marketing online. Scopul nostru este sa livram cele mai bune strategii de marketing adaptate pentru fiecare business in parte.

Solicitati un 
Audit SEO Gratuit

Vrei sa afli care sunt motivele pentru care site-ul tau nu este in top 10 Google? Vrei sa stii ce ar trebui facut pentru a creste nivelul vanzarilor?

Mai multe articole

Lasati un Comentariu