Un website mobile-friendly (9 beneficii pentru afacerea ta)

  • January 15, 2018
  • Blog
No Comments

De ce trebuie sa realizezi munca aceasta asidua pentru un website mobile-friendly? Produsele sau serviciile tale trebuie sa fie acolo unde se afla publicul-tinta. Gandeste-te cate oportunitati pierzi daca pagina ta se incarca greu pe mobil: pierzi potentiali client = oportunitati ratate de vanzari.

Comportamentul consumatorului s-a schimbat, atentia consumatorului este din ce in ce mai greu de retinut, iar dispozitivul preferat al consumatorului in viata de zi cu zi a devenit telefonul mobil.

Asadar, vanzarile se fac online.

Care sunt beneficiile unui unui site mobile-friendly?
1. Mai mult trafic;
2. O experienta de utilizator semnificativ imbunatatita;
3. Mai multe conversii;
4. Mai mult timp petrecut pe site (un dwell time crecut = un scor mai bun oferit de Google RankBrain);
5. Un bounce rate scazut sau o rata de respingere scazuta (bounce rate = acțiunea utilizatorului de parasire a website-ului, dupa a accesat o singura pagina a site-ului respectiv);
6. Viteza de incarcare rapida;
7. Clientii online cumpara mai mult;
8. Un engagement mai mare;
9. O pozitie mai buna pe pagina de cautare prin diminiuarea efectului de pogo-sticking.

Sa vorbim putin despre ultimul punct. Ce este pogo-sticking? Si cum afecteaza pogo-sticking partea de SEO?
Cand dai o cautare pe Google, iti apare pagina Google cu o serie de rezultate.
Intri pe primul rezultat, insa vezi ca nu iti ofera raspunsul pe care il cauti si te intorci la pagina de rezultate.

Intri pe al doilea rezultat. Aici gasesti informatii mai bune, dar nu raspunde clar la intrebarea ta. Dai click inapoi si te gasesti din nou pe pagina de rezultate.

Intri pe al treilea rezultat si in sfarsit ai gasit raspunsul relevant la intrebarea ta!

Actiunea de a intra si a iesi rapid de pe un rezultat pe altul in pagina de cautare se numeste pogo-sticking (aceeasi actiune se aplica si pentru desktop).
Gandeste-te ca vei pierde la capitolul SEO, daca nu oferi raspunsul relevant, complet si clar la nevoile utilizatorului. Pagina ta va cobori in clasamentul Google si altcineva iti va lua locul.

Pentru a elimina efectul negativ de pogo-sticking intra in mintea celui care cauta, nu ne referim aici la clienti. Pentru a pastra un ranking bun, trebui sa oferi informatia potrivita tuturor celor care intra pe pagina ta, indiferent daca vor cumpara sau nu ceva. Asa vei castiga popularitatea in randul utilizatorilor si Google va intelege ca le oferi exact ceea ce cauta.

Beneficiile unui site mobile-friendly imbunatatesc perfomanta unui website pe mai multe paliere (de la optimizarea SEO, la un numar mai mare de utilizatori ce devin clienti, pana la cresterea vanzarilor).

Asigura-te ca ai un website mobile-friendly, prin care sa oferi utilizatorilor o experienta de calitate si fii cel mai bun raspuns la nevoile clientilor!

 

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

More from our blog

See all posts

Leave a Comment